Baan Klang Suan / ForX Design Studio

first_imgBaan Klang Suan / ForX Design StudioSave this projectSaveBaan Klang Suan / ForX Design Studio “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/806160/baan-klang-suan-forx-design-studio Clipboard Projects 2017 Save this picture!© Tinnaphop Chawatin Share Thailand ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/806160/baan-klang-suan-forx-design-studio Clipboard Photographscenter_img Architects: ForX Design Studio Year Completion year of this architecture project Year:  Photographs:  Tinnaphop Chawatin Save this picture!© Tinnaphop ChawatinRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodSculptformTimber Click-on BattensEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. A rural home designed for a retired doctor and his family in the west of Thailand. Situated away from the town, the house only occupies half of the land; leaving the surrounding as green open space with existing coconut and fruit trees which camouflage the house from its setting; blending in architecture with the environment.Save this picture!© Tinnaphop ChawatinThe house is two storey with pitched roof and elevated ground floor with all the functional spaces on the upper level of the house as in traditional Thai house which helps reduce heat and protects the house during the flooding season. The idea is then adapted with the use of modern material such as concrete, steel and mix with timber. The overall design is contemporary but still local friendly to its neighbourhood.Save this picture!© Tinnaphop ChawatinA courtyard garden on the upper level is the centre of the house to provide green space for the upper level and to create a sense of “ground”. The rooms have fully opened timber swing doors which opens to the terrace which also functions as a semi-outdoor walkway linking two wings of the house and acts as a buffer space between outdoor and indoor spaces and allowing light and breeze into the house.Save this picture!© Tinnaphop ChawatinSave this picture!Second Floor PlanSave this picture!© Tinnaphop ChawatinThe two pitched sides, which are the most prominent feature of the house, are north facing with full height glazing on the elevation to bring in natural light throughout the day; reducing the need for artificial lighting. Living area have double volume space with more north facing glazing to bring in extra light and breeze and lower ceiling area with timber cladded ceiling for more intimate feel.Save this picture!© Tinnaphop ChawatinProject gallerySee allShow lessCratlach Mews House / DUASelected ProjectsBeigang Cultural Center / MAYU architects+Selected Projects Share ArchDaily Baan Klang Suan / ForX Design Studio CopyHouses•Thailand “COPY” CopyAbout this officeForX Design StudioOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesThailandPublished on February 28, 2017Cite: “Baan Klang Suan / ForX Design Studio” 27 Feb 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?泰国田园住宅 / ForX Design Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *