Single-Family Residence Tunquén / CO2 Arquitectos

first_imgPhotographs:  Productora AndesEmpire Construction:CO2 ArquitectosStructural Calculation:Juan Martínez.Architects In Charge:Cristián Oliva C., Camilo Oliva A.City:Algarrobo, ChileCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Productora AndesEmpireRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWoodEGGERLaminatesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The House of Tunquén is situated at an intermediate level that occurs at a terrain with a slight slope facing the North front of the Casablanca stream wetland. The house is intended as a decomposing horizontal block eventually converting into a forest.Save this picture!© Productora AndesEmpireThe private enclosures are lifted up from the ground with the purpose of leveling everything over the depth of the natural landscape and can be accessed by a gallery surrounded by a section of native vegetation.Save this picture!Floor PlanThis gallery links all throughout the house and its different levels while maintaining a continuous sky at the same level for the interior space/area to receive height and catch the vertical elements of the forest.Save this picture!© Productora AndesEmpireThe public sector opens up to the landscape through large panes of glass while changing the supporting structure of the solid walls to pine columns of 20 cm diameter, whose green impregnation is accentuated with the purpose of generating a visual continuity with the outside forest. This is reinforced with two large corner windows between the living room and the terrace which can be hidden by sliding to the side generating a continuous sight and the idea of “taking the outside inside”, in both ways space and experience.Save this picture!© Productora AndesEmpireThe space and enclosure of the social areas is organized in a way which intends to welcome the event of family meetings and resting in a sequence of different conditions: winter/summer, inside/outside, day/night, between being-eating-cooking, this is the event, the celebration of the events themselves.Save this picture!© Productora AndesEmpireThe terrace is supported by columns from which canvases are hanging, creating the feeling of being on the deck of a caravel.Save this picture!Section BBSave this picture!Section AAA concrete wall of mid-rise is put up to protect the outdoor dining area from the wind and also houses a barbecue. This wall generates the boundary of the house symbolizing at the same time the bow which directs the view to the ocean.Save this picture!© Productora AndesEmpireProject gallerySee allShow lessTBWA\LISBON office / ColectivArquitecturaSelected ProjectsNorman Foster Joins Hollywood Stars in Petition Against Venice Cruise ShipsArchitecture News Share Save this picture!© Productora AndesEmpire+ 33 Share Single-Family Residence Tunquén / CO2 ArquitectosSave this projectSaveSingle-Family Residence Tunquén / CO2 Arquitectos Chile Houses Single-Family Residence Tunquén / CO2 Arquitectos Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/532173/single-family-residence-tunquen-co2-arquitectos Clipboard “COPY” CopyHouses•Algarrobo, Chile, Chile Architects: CO2 Arquitectos Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/532173/single-family-residence-tunquen-co2-arquitectos Clipboard 2013 ArchDaily “COPY” Area:  207 m² Area:  207 m² Year Completion year of this architecture project 2013 Photographs Projects Year:  CopyAbout this officeCO2 ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAlgarrobo, ChileAlgarroboHousesChilePublished on August 01, 2014Cite: “Single-Family Residence Tunquén / CO2 Arquitectos” 01 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *