House in Ishikiri / Tato Architects

first_imgCopyHouses•Osaka, Japan Projects Houses Japan “COPY” House in Ishikiri / Tato ArchitectsSave this projectSaveHouse in Ishikiri / Tato Architects 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/443193/house-in-ishikiri-tato-architects Clipboard ArchDaily CopyAbout this officeTato ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOsakaHousesWoodJapanPublished on October 31, 2013Cite: “House in Ishikiri / Tato Architects” 31 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  House in Ishikiri / Tato Architects Photographs Year:  Area:  233 m² Area:  233 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Shinkenchiku Sha+ 32 Share photographs:  Shinkenchiku ShaPhotographs:  Shinkenchiku ShaSave this picture!© Shinkenchiku ShaRecommended ProductsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsJansenWindows – Janisol PrimoText description provided by the architects. Dark concrete walls and a black archetypical house volume above it, a translucent lean-to roof, a white high flat roof and a silver box under it. Those totally different and inconsistent materials and colors are combined to form this house. Save this picture!© Shinkenchiku ShaThe site is in a residential area developed around 1930, sloping to the west on a hillside of Mt. Ikoma, which overlooks the urban area of Osaka Plain. We observed favorably the mosaic pattern of old and rebuilt houses telling each history of over eighty years.Save this picture!© Shinkenchiku ShaIt was not easy to find out the way for making the house coordinated to the surroundings as the site is 3.5m up from the road so that the house would look larger than the actual size. We proceeded with the design by making places step by step searching an appropriate way of building the house that adapt to surrounding environments.Save this picture!© Shinkenchiku ShaFirst, we made concrete walls with rough texture by using formwork made by small split lauan to match with old masonry walls and concrete-block walls in surrounding environments, and covered those with a black archetypical house structure following the roof form of houses in the neighborhood. After that, living space is made in the way as renovating interior space. The space for facilities to support the daily life such as a kitchen and a bathroom is made in between the concrete walls and the cliff-retaining wall behind the house, covered with a translucent lean-to roof and wooden windows and doors. The Venetian window blinds help residents to avoid to be seen and control their privacy.  Save this picture!© Shinkenchiku ShaOn the road side, a thin, modern flat-roof, which represents a new life style covers the box made of steel plates commonly used for temporary enclosure at construction sites in Japan, pretending atmosphere of ongoing construction sites. The overlap of transparent colorful fabrics of the curtain designed by Akane Moriyama makes depth and beautiful gradation in a child’s room, which is situated between the box and the flat roof. Save this picture!SectionThese resulted in making places that are related to both “before” and “ after”. Living places are provided in space where different time-axes meet as “concrete walls” and “ a black house-type,” “concrete walls” and “a retaining wall,” and “a white flat-roof” and “boxes of steel plates.”Save this picture!© Shinkenchiku ShaRethinking the whole residential are from the way that this house exists would suggests us to rediscover potentials and richness of all elements and space among those with different histories in the area.Save this picture!© Shinkenchiku ShaProject gallerySee allShow lessMuseu Brasileiro de Escultura (MuBE) / Paulo Mendes da RochaArticlesNew Tel Aviv High-Rise By Richard Meier Nears CompletionArchitecture News Share 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/443193/house-in-ishikiri-tato-architects Clipboard “COPY” Architects: Tato Architects Area Area of this architecture projectlast_img

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *