Black & White House / Formwerkz Architects

first_img Singapore ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/211912/black-white-house-formwerkz-architects Clipboard CopyAbout this officeFormwerkz ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHouses3D ModelingSingaporePublished on February 29, 2012Cite: “Black & White House / Formwerkz Architects” 29 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?黑白住宅 / Formwerkz Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Black & White House / Formwerkz Architects ArchDaily Save this picture!© Jeremy San+ 12 Share Projects Black & White House / Formwerkz ArchitectsSave this projectSaveBlack & White House / Formwerkz Architects “COPY”center_img Photographs:  Jeremy San Text description provided by the architects. A 12000 sqm bungalow set in caldecott drive, singapore designed by formwerkz architects. Three volumes of varying sizes are arranged to take full advantage of this triangulated site. Blessed with a relatively untouched forest along the longest length of the site, we ran a 50m long, moat-like infinity pool along its boundary to reflect the foliage. The three volumes and its adjoining courtyards are entirely wrapped in black granite, in stark contrast to a predominately white interior. We created an atrium in the main block that vertically connects all the floors, from basement to the roof terrace. This high volume atrium space is adjacent to the front terrace, dining hall and the family room. It becomes the focal point where one will have to pass through while moving within or trying to enter or exit the house.Save this picture!© Jeremy SanRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineWoodBruagBalcony BalustradesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorProject gallerySee allShow lessKindergarten and Multi-Purpose Hall / ABCG Architettura & Lopesbrenna ArchitettiArticlesSustainable Cities in a Global World SymposiumArticles Share Year:  2011 Architects: Formwerkz Architects Year Completion year of this architecture project “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/211912/black-white-house-formwerkz-architects Clipboard CopyHouses•Singaporelast_img

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *